29 de set. 2015

POMES EMBOLICADES

Ara si que em reactivo! Vacances acabades i molt ben aprofitades, però no a la cuina ;). Fa setmanes que tinc ben abandonada la cuina però això s'ha d'acabar... així que aquí hi torno!!

Començo amb una recepta que ja fa temps que la vaig preparar però ara que tenim la tardor aquí, trobo que és ben encertada!! Aquesta recepta la vaig trobar a una revista que vaig descobrir ara farà un any, i em sembla que era nova, l'Elle Gourmet, no sé si l'heu llegit mai però la trobo diferent i té unes fotos de les receptes espectaculars! 

Aquesta recepta no és gens complicada i el resultat a mi em va encantar...



INGREDIENTS (per 4 pomes):

    - 4 pomes Golden
    - 1 massa de full
    - Mantega
    - Melmelada de maduixa (o de fruits vermells)
    - 1 ou
    - Sucre

Posem a escalfar el forn a 180ºC.

Pelem les pomes i les buidem una mica per la part de dalt, sense foradar massa. 

Estenem la massa de full i en fem quatre parts quadrades. Col·loqueu una poma al centre de cada quadra, i hi poseu una mica de mantega i una cullerada petita de la melmelada a cadascuna. Després només s'ha d'embolcallar les pomes amb la pasta de full, segellant una mica les quatre puntes a la part superior de la poma. 

A part, batem l'ou i pintem cadascun dels farcells. A sobre una culleradeta de sucre i col·loquem les pomes sobre la safata de forn, coberta amb paper vegetal.

Ho enfornem durant 20-30 minuts, depèn de cada forn. La poma ha de quedar cuita i si veieu que la pasta de full agafa color massa ràpid, ho podeu cobrir amb paper d'alumini. 




Tèbies són boníssimes però l'endemà també ho estaven!! ;)


3 de set. 2015

AMANIDA DE FINALS D'ESTIU

Doncs ja hem acabat l'agost, i tot i no haver fet vacances encara (em toquen d'aquí a una setmaneta!) doncs ja sembla que l'estiu estigui passat, i també tenim el temps que hi acompanya amb aquestes pluges que refresquen una mica! A mi ja em va bé, cada vegada més m'agrada l'entrada a la tardor i suporto menys les calors, així que aquests canvis de temps que ja insinuen canvi d'estació m'encanten!! 

I també es nota a les fruiteries on els productes de temporada ja comencen a variar i ja hi trobem les figues, algun raïm (que m'ha sorprès gratament el seu gust) entre d'altres que comencen a despuntar. D'aquí va sortir aquesta amanida, que ja sé que no és una gran recepta, però que a vegades va bé per agafar idees i que em va encantar el seu conjunt de colors :)


INGREDIENTS:

    - Varietat d'enciams
    - 2-3 figues
    - un grapat de móres
    - un grapat de grans de raïm 
    - 1 poma Golden
    - daus de formatge Feta
    - Oli d'oliva i sal, o vinagreta al gust. 

Netegem bé l'enciam, el tallem i el repartim en els plats. Després només faltarà anar repartint la resta d'ingredients: les figues, netes, tallades a quarts; unes quantes móres, els grans de raïm tallats per la meitat, la poma Golden tallada a làmines fines i finalment els daus de formatge. 


Ho amanim al gust i ja tenim una deliciosa amanida ben rica en propietats nutricionals!! ;)