26 de febr. 2015

ESPÀRRECS A LA PLANXA AMB AMETLLES TORRADES

Avui us porto una recepta ben fàcil i saludable. Molt pràctica perquè és mot ràpida i ajuda a variar una mica els acompanyaments de carn o peix, que sempre va bé!! Sembla una tonteria però el simple fet d'afegir ametlles ja et fa veure el plat diferent!


INGREDIENTS:

    - Una mica de mantega o oli
    - Ametlles laminades
    - Un manat d'espàrrecs verds
    - Sal Maldon 

Posem una mica de mantega o d'oli a escalfar en una planxa i hi afegim les ametlles laminades. Ho saltegem i ho retirem ràpid, per enrossir una miqueta, però vigileu que es cremen de seguida! Les reservem a part.

Després hi posem a fer els espàrrecs, que prèviament haurem netejat i tallat la part de baix més dura. Els coem al gust i els retirem. 

Col·loquem els espàrrecs en una safata, hi posem sal Maldon per sobre, i hi repartim les ametlles laminades torrades. 

Servir immediatament. Bon profit!

Recepta de "La cocina fácil de Lorraine Pascale".

22 de febr. 2015

TRUITA DE PATATES I COL KALE

No sé vosaltres però jo desconeixia de l'existència d'aquesta col fins fa ben poc! I d'un temps ençà que sempre que vaig al supermercat o a les botigues de verdures doncs està allà, ben a la vista i anunciada com la reina dels vegetals! Segons sembla té un munt de propietats que la fan destacar per sobre de les altres, com un elevat poder antioxidant pel seu alt contingut de vitamines, minerals i fitonutrients; té grans quantitats de ferro i vitamina C; molt ric en calci i en fibra!! 

En fi, que veient tot això em vaig decidir a provar-la a la cuina i vaig optar per començar amb una truita. Resultat, una truita deliciosa de patata i col. Serà qüestió d'anar provant més coses ;)


INGREDIENTS:

    - 1 patata gran
    - Col Kale
    - 4 ous
    - Oli d'oliva, sal

El procediment és molt simple.

Primer netegem unes quantes fulles de col kale i ho posem a bullir en aigua amb sal i oli durant 5-10 minuts. Ho escorrem ben escorregut i ho reservem.

A part, pelem la patata i la trossegem a daus irregulars. Posem els trossos a coure amb oli ben calent, que quedin tendres de dins i rossejades de fora. Les reservem.

En un bol, deixatem els ous i hi afegim les patates i la col. En una paella, amb un raig d'oli calent, hi fem la truita, a foc baix i que vagi fent, volta i volta. Al vostra gust!!



I ja la tindrem llesta. Bon profit! 
Si normalment mengeu la truita de patates amb ceba, doncs l'hi afegiu, jo és que no sóc massa de ceba...

20 de febr. 2015

CARXOFES FARCIDES

Una mica tard però encara a temps de penjar la meva aportació a del blog al plat del febrer, convocatòria de la Mercè que aquest mes ens ha proposat remenar en el blog de Pa amb tomaquet, un blog amb un munt de receptes amb molt bona pinta i molt ben explicades!! A l'hora de decidir la recepta ha estat difícil però al final em vaig decantar per aquesta que provenia de la Mireia Carbó, i és que sóc molt fan de les receptes de la Mireia ;).


INGREDIENTS:
    - 6 carxofes
    - 1 botifarra sense pell (picant)
    - Pernil salat
    - Formatge Emmental
    - 1 porro
    - Pa ratllat
    - Galetes Digestive (a la recepta original utilitzava carquinyolis però no en tenia...)
    - Mitja llimona

Primer de tot preparem una cassola amb un raig d'oli, l'omplim d'aigua uns 4-5 dits i hi afegim un raig de llimona. 

Després anem netejant les carxofes de les fulles de fora i les buidem una mica del centre. Farcim les carxofes de carn de botifarra i les anem col·locant a dins de la cassola. Un cop les tenim totes farcides a dins, les salpebrem. 

Tallem a rodanxes el porro i el repartim dins l'aigua, juntament amb una cullerada de pa ratllat. 

Ho deixem coure uns 20 minuts, fins que les carxofes quedin tendres. 

Després les col·loquem en una safata de forn, a sobre hi posem uns quants encenalls de pernil i després una mica de formatge ratllat. Ho posem a gratinar al forn. 

A l'aigua de la cocció hi afegim un parell o tres de galetes i ho triturem, que ens quedi una salseta.

Per servir, repartim un parell de cullerades de la salsa en els plats i hi col·loquem un parell de carxofes farcides. I... bon profit!!! ;)

17 de febr. 2015

PEBROTS FARCITS A LA PROVENÇAL

Aquí va una altra recepta del blog de la Pilar! La veritat és que les faria totes perquè són extraordinàries!! Ja vaig fer una entrada anterior a on explicava el concurs que feia per celebrar el seu primer aniversari, ho podeu llegir aquí, per tant, no podia deixar passar l'oportunitat de tornar-hi a participar ;) a veure si hi ha sort!!

Així que... amb aquesta recepta participo al concurs del primer aniversari del bloc Les receptes que m'agraden, patrocinat per Castey.

La recepta que he fet és una mica diferent de l'orginal perquè a mesura que l'anava fent doncs anava improvisant... i també segons el que tenia al rebost (punt important :), però el resultat va agradar moltíssim!!! Mentre l'anava preparant, ja anava fent tastets del farcit i casi me'l podria haver menjat sense farcir els pebrots perquè estava deliciós!!


INGREDIENTS (per farcir 2 pebrots):

    - 2 pebrots petits (vermells, grocs o verds).
    - 1 ceba de Figueres
    - 2 carbassons 
    - Xampinyons laminats
    - Formatge de cabra (vaig utilitzar un paquet de President)
    - Formatge blau (al gust)
    - Olives negres d'Aragó sense os
    - Herbes provençals
    - Formatge Emmental
    - Oli d'oliva, sal i pebre

Primer de tot posem la ceba, tallada ben petita, a sofregir amb l'oli ben calent. Quan comenci a agafar color, hi afegim els carbassons i els xampinyons tallats a daus petits i ho deixem fer fins que quedi ben rossejat. 

Mentrestant anirem traient l'os de les olives i les tallarem a trossos petits. Ho reservem. 

Aquesta barreja (carbassó i xampinyons) la traslladem en un bol i ho barrejarem amb el formatge de cabra i el formatge blau (jo en vaig posar poquet, si no us hi agrada no li poseu). Es remena bé fins a formar quasi una crema homogènia perquè al tenir la part de carbassó i xampinyons calenta, doncs el formatge es desfà i permet barrejar-ho bé.Tot seguit s'hi afegeixen les olives trossejades, les herbes provençals (al gust, però ja hi podeu posar un parell de cullerades) i ho salpebrem. Tornem a remenar bé. 

Partim els pebrots per la meitat i els netegem de la grana i les parts blanques. Els col·loquem en una safata de forn, els hi posem un raig d'oli i els farcim amb la barreja anterior. Hi tornem a posar una mica d'herbes provençals, una mica de formatge ratllat i ho enfornem a 180º durant uns 20-25 minuts, amb el forn prèviament escalfat. 


    
Col·loquem una mica d'amanida per acompanyar i a sobre els pebrots i ja tindrem llest un àpat ben complert!! Bon profit!!!

14 de febr. 2015

OUS "RANXEROS"

Un plat d'aquests que fan cap de setmana ;), d'aquells de dissabte o diumenge vespre i que entren tan i tan bé acompanyats d'una bona cerveseta... No tinc res més a dir, només que ens va encantar!! Són "tremendos".



INGREDIENTS:

    - Ous de qualitat (1 per "tortita")
   - Sofregit de tomata i ceba. Jo vaig utilitzar un "preparat per macarrons", de la casa Flor de Romaní, que portava també una mica de carn picada i va quedar deliciós. Si teniu l'oportunitat, proveu-lo, sinó, l'altra alternativa és preparar un bon sofregit amb tomata i ceba.
    - 1 Pebrot verd, el de fregir.
    - 1 Pebrot vermell
    - Oli picant
    - Llesques de formatge Cheddar
    - Tortitas, tantes com vulgueu fer per persona.

Primer de tot netegem i tallem els pebrots a talls petits i els posem a coure, a foc baix i que es vagin fent. Quan tinguem els pebrots cuits al nostra gust, en aquest punt hi afegim el sofregit o el preparat de sofregit, ho deixeu fer durant uns minuts més i hi afegiu un parell de cullerades de l'oli picant. Ho remeneu i ho reserveu. 

Prepareu els ous ferrats i els reserveu per després fer el muntatge.

En una planxa, hi poseu una mica de mantega i quan es desfaci hi poseu una tortita a escalfar, o vàries si la planxa us ho permet. Quan estigui torradeta per una banda, la gireu que es torri per l'altre costat i a sobre hi col·loqueu un parell de llesques del formatge Cheddar que s'aniran desfent. Quan veiem que ja estan lleugerament torradetes i el formatge una mica desfet, les anem col·locant sobre el plat a servir.


Per fer el muntatge: la base és la tortita amb el formatge Cheddar, a sobre hi col·loquem una miqueta de la salsa de tomata, pebrots i l'oli picant i finalment l'ou ferrat per sobre. 
I una bona cervesa ben fresqueta i llestos!! Salut!

8 de febr. 2015

CHEESECAKE o PASTÍS DE FORMATGE

La setmana passada va ser l'aniversari de la meva germana i vaig voler preparar aquest pastís. Feia temps que tenia ganes d'un pastís de formatge i em va costar decidir-me quin fer, perquè mires i mires i tothom el fa diferent!! Al final vaig optar per aquest de My lovely food, i el resultat... només dir-vos que quasi van quedar les engrunes ;). 



INGREDIENTS (per un motlle de 24cm):

Per la base:
    - 250g de galetes Digestive (a la recepta original en posen 300, però jo i tots els que en van menjar vam trobar una base massa gruixuda, així que pel meu gust a la pròxima ho reduiré a 250g).
    - 20g de mantega a temperatura ambient; jo en vaig utilitzar 50g perquè sinó no em quedava suficientment compacta.

Pel farcit:
    - 500g de formatge Philadelphia, a temperatura ambient.
    - 250g de formatge Mascarpone, a temperatura ambient.
    - 3 ous grans
    - 2 iogurts de llimona
    - 80g de farina
    - 150g de sucre
    - 15g de llevat en pols

Per cobrir: melmelada del que més us agradi, jo hi vaig posar melmelada de maduixa.

Primer de tot preparem la base: triturarem les galetes fins que quedin a pols i després hi barrejarem la mantega. És important que la mantega estigui més aviat líquida que no sòlida, així s'integra tot millor. Després ho repartim per la base del motlle i ho aixafem bé perquè formi una base ben compacta i uniforme. Ho reservem.

Posem a escalfar el forn a 180ºC.

En un vol, batem els ous. A continuació hi afegim el formatge Philadelphia i el Mascarpone sense deixar de batre. Hi afegim els iogurts i el sucre i continuem barrejant. Finalment hi afegim la farina i el llevat tamisats i ho barregem bé fins que quedi una crema llisa i sense grumolls.

Aboquem aquesta barreja en el motlle a on hi teníem la base de galetes i ho enfornem durant 45 minuts aproximadament. Per evitar que es cremi de dalt, cap a mitja cocció ho podeu tapar amb paper d'alumini. Al final, comprovar amb escuradents que estigui cuita.

La deixarem refredar durant mitja horeta i després guardar a la nevera perquè acabi de refredar del tot. És potser millor preparara-la d'un dia per l'altre. 

Al final només faltarà cobrir-la amb una mica de melmelada si us hi agrada i a menjar!! Boníssima!!




5 de febr. 2015

CARBASSA AL FORN AMB FORMATGE BLAU I NOUS

Amb aquesta recepta participo al concurs del primer aniversari del bloc Les receptes que m'agraden, patrocinat per Castey.

Aquesta introducció serveix per presentar-vos un blog extraordinari, el de la Pilar, amb un munt de receptes delicioses i a on pots triar i remenar des de receptes senzilles amb resultats deliciosos, fins a receptes més elaborades i amb un resultat impressionant. Per celebrar el primer any del blog, ha organitzat un concurs a on s'han d'escollir i cuinar receptes seves, una mica complicat decidir perquè n'hi ha moltíssimes! i a partir d'un sorteig es decidirà guanyador i el regal és genial!! A veure si hi ha sort!! 
i espero tenir temps per participar amb més receptes :)

Així que anem a la recepta...

Tenia ganes de provar de fer la carbassa al forn i em va agradar molt!! Resulta una forma sana de coure-la i ben pràctica. Si no us agrada el formatge blau, ho podeu provar amb un de fresc, que el gust serà més suau però igual de tendre i bo.


INGREDIENTS (quantitats al gust):

    - 1 carbassa
    - Formatge blau
    - Nous
    - Farigola seca
    - Oli d'oliva, sal i pebre negre

Posem a escalfar el forn a 180ºC. Mentrestant, anirem tallant la carbassa. A la recepta original, hi deixa la pela, jo la vaig treure. Així que es pela i es buida de llavors la carbassa i es talla a daus regulars, perquè quedin cuits tots els trossos per igual.

Col·locarem els daus en una safata de forn, sobre paper sulfuritzat, i ho salpebrem al gust. Hi afegim un bon raig d'oli d'oliva i hi escampem la farigola esmicolada. Ho remenem bé perquè quedi tota la carbassa impregnada de la condimentació i ho enfornem durant uns 30 minuts, si us agrada més feta l'haureu de deixar una mica més, a mi m'agrada poc feta. 


Amb la carbassa ja cuita, només faltarà preparar el plat. Col·loqueu la carbassa en una plata i per sobre hi repartiu el formatge blau esbrossat i les nous esmicolades. 

Ja teniu un bon acompanyant de carn o peix o un entrant! Bon profit!!