1 de des. 2015

AMANIDA TÈBIA DE MONGETA TENDRA I FORMATGE

No us passa que moltes vegades acabeu cuinant sempre el mateix i que un dia penseu, uf! i si busquem plats nous i almenys, una mica variats? Al final avorreix sempre trobar-te el mateix i buscant una mica te n'adones que tampoc és tan difícil trobar alternatives a un simple tall de carn o peix acompanyat d'una amanida o verdures, almenys vestint una mica aquesta amanida o verdura la cosa ja canvia!!!

Doncs aquesta amanida tèbia és una d'aquestes propostes ;), no és res innovador però ens va solucionar el sopar un dia i repetirem perquè és fàcil, sa i bo! La idea és extreta d'una recepta de la Mireia Carbó i adaptada una mica als gustos de casa. 


INGREDIENTS

    - Un bon grapat de mongeta verda (calcular segons les racions a fer)
    - Un paquet de xampinyons laminats
    - Panses i pinyons (jo no en tenia)
    - Rodanxes de formatge de cabra
    - Vinagreta: 4 cullerades d'oli d'oliva, 2 cullerades de vinagre de Mòdena, 1 cullerada de mostassa, 1 cullerada de mel i sal.

Per preparara la vinagreta, barrejar en un got tots els ingredients fins que quedi una barreja homogènia. Ho reservem. 

A part, netejarem les mongetes i les posarem a coure. Jo les deixo fer entre 15-20 minuts, no més perquè no m'agraden massa fetes. Un cop cuites, les escorrem i les passem per aigua freda perquè mantinguin el color verd. 

Mentre s'estan fent les mongetes, també anirem saltejant els xampinyons.

Només falta emplatar: col·loqueu les mongetes en un plat, hi afegiu uns quants xampinyons i un grapat de panses i a sobre hi col·loqueu una rodanxa de formatge de cabra, prèviament escalfat o gratinat una mica. 

Ho amaniu amb la vinagreta al vostra gust i a menjar!!


4 comentaris:

  1. MMmmmmm......m'agrada moltíssim la teva proposta! Les bajoques en amanida m'agraden molt i tal com tu les has preparat han de ser exquisites!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, jo tot l'any menjo amanida de mongetes però d'aquesta manera, i tèbia, encara passa millor ;) ptons!!

      Elimina
  2. Sí que passa Anna, sí! Sobretot quan t'has de posar a cuinar desprès de la feina i ja no pots més :))) Però tens raó! A la cuina a vegades le improvisacions i les barreges que d'entrada no hauriem fet mai poden donar un resultat espectacular! M'agrada aquesta amanida! :)
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs si que costa encara més després de tot un dia de feina, però també s'agraeix trobar plats variats i acabar encara millor el dia! ;)

      Elimina