4 d’ag. 2015

MOUSSAKA

Aquesta recepta feia temps que tenia ganes de prepara-la i finalment ho vaig aconseguir. Vaig seguir la versió ràpida, em refereixo a la salsa de tomata i a la manera de coure la carn, un altre dia amb més calma la faré seguint tot els passos que m'agradaria i si el resultat ja em va agradar ara, doncs llavors encara serà millor! 

La moussaka vindria a ser com una lasanya però canviant les plaques de pasta per làmies d'albergínia, una combinació deliciosa!! I ara que l'hort treu fum, doncs s'ha d'aprofitar tots els productes de temporada. 




INGREDIENTS

    - 4-5 albergínies mitjanes
   - 500g de carn picada de vedella (la tradicional es fa amb xai, també es pot fer servir meitat vedella i porc)
    - 1 ceba
    - Salsa de tomata
    - Orenga
    - Formatge ratllat, Mozarella i barreja de formatges. 
    - Oli d'oliva, sal i pebre. 

Tallarem a làmines les albergínies, pel llarg, i les anirem fregint en una planxa amb una mica d'oli. Les anirem reservant sobre paper de cuina per tal de que absorbeixi una mica l'oli. 

A part, haurem trossejat la ceba ben petita i l'enrossirem en una paella. Ho deixarem fer a foc mig. Quan comenci a agafar color, hi afegirem la carn picada. Un cop tinguem la carn cuita, hi afegirem la salsa de tomata, ho salpebrem, i també l'orenga. Ho remenem i ho deixem fer uns 5 minuts. 

Amb les làmines d'albergínia cuites i la carn també a punt, ja podem muntar la moussaka. 

En una safata de forn, hi escampem una mica del formatge ratllat a tota la base, tot seguit hi fem una capa d'albergínies, sense sobreposar-ne moltes, i a sobre una capa de carn. Tornem a fer una capa d'albergínies, a sobre una més de carn i ho acabem amb una altre d'albergínies. Normalment es cobreix amb beixamel, però jo prefereixo fer doble de formatge ;). Així que vaig cobrir la capa d'albergínies primer amb mozarella ratllada i després amb un barrejat d'aquests de varis formatges ratllats. 

Es posa al forn, prèviament escalfat a 180ºC, durant uns 10 minuts i després el gratinador fins a quedar rosset. I ja ho tenim llest!!

 

3 comentaris:

  1. La moussaka la vam descobrir fa gairebé 20 anys! Al nostre viatge de noces, a Atenes i Creta! Boníssima......mmmmm.....
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs així vau començar per l'autèntica!! Devia ser deliciosa i a més amb els records és el millor! Ptons ;)

      Elimina
  2. Que bones les esberginies en qualsevol RECEPTE.Me ha encantado tu bloc te espero esta semana con un post que va de fibras naturales para decorar, en elracodeldetall.blogspot.com

    ResponElimina