20 de gen. 2015

TORRADETES AMB ALVOCAT, TOMATA I ANXOVES

Uf!! Aquest mes he anat ben bé a última hora però no volia deixar de participar a la primera convocatòria del 2015 que cada mes ens proposa la Mercè de Destapant cassoles, amb "del blog al plat". El blog escollit d'aquest mes ha estat Les Receptes de StHilari, un blog genial a on poder trobar i inspirar-te per fer qualsevol mena d'aperitius, amb unes presentacions espectaculars!!!

La decisió de fer aquesta recepta ha estat bàsicament perquè no tenia massa temps per res més, però en tinc unes quantes de guardades per poder fer algun dia! 

Aquesta recepta em va entrar des del primer moment per la vista només de veure-la i el resultat extraordinari! No serà pas l'última vegada que les prepari, perquè jo m'ho vaig preparar com a sopar però penso que com a aperitiu és molt vistós i boníssim!



INGREDIENTS

    - 1 alvocat
    - 1 llauna d'anxoves
    - 1 tomata (vaig utilitzar tomata Raf)
    - 1 parell de llesques de pa
    - Suc de mitja llimona
    - Oli d'oliva, sal i pebre

A la recepta original, hi afegeix ceba tallada però la ceba i jo no som massa amigues... així que si us agrada s'hi pot afegir juntament amb la tomata. També utilitza xapates petites i realment queda molt més ben presentat (però amb el pa de pagès també és boníssim!!). 

Som-hi! Primer de tot buidem la polpa de l'alvocat i en un morter ho aixafem juntament amb el suc de la llimona i ho salpebrem al gust. Ho reservem. 

Tallem la tomata a daus i ho amanim amb un bon raig d'oli d'oliva, sal i pebre. Ho barregem bé i també ho reservem. 

Ja podem torrar les llesques. Després les tallem en dos, tres trossos i les untem amb el puré de l'alvocat. A sobre hi col·loquem uns quants daus de tomata i ho acabem amb un parell de talls d'anxova. 

Un raig d'oli i cap a taula! És boníssim!!!!


20 comentaris:

  1. Què bo! has triat molt bé... aquests ingredients combinen molt bé!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Realment si, amb aquesta recepta he descobert com m'agrada l'alvocat!! No serà pas l'última vegada que ho prepari!! :)

      Elimina
  2. Quines torradetes!, tal i com dius tan et solucionen un entrant un dia amb els amics com un soparet informal,oi?. L'alvocat veig que també et sedueix com a mi...Moltes gracies per participar!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Realment et diria que en aquesta ocasió he redescobert l'alvocat!! No l'he utilitzat gairebé mai però aquestes torradetes m'han encantat!!

      Elimina
  3. Un bon començament de sopar, i tant!

    ResponElimina
  4. Unes torradetes senzilles i amb ingredients molt saborosos... me l´apunto!!!! Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, molt fàcils de fer i tot el que porta ben saludable! Què més es pot demanar? ;) i boníssim!!

      Elimina
  5. Quines torradetes mes bones! Me les apunto per un bon pica pica! Molts petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja veuràs com triomfaran! Jo ja les tinc a la llista d'aperitius preferits ;)

      Elimina
  6. Jo també me les apunto perquè semblen senzilles de fer i amb aquests ingredients segur que estan boníssimes
    Conxita
    http://alpotpetitcuina.blogspot.com.es/

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs si que són fàcils i la combinació molt suau i encertada! Ptons

      Elimina
  7. Unes llesquetes molt ben triades, aquesta combinació ha d'estar deliciosa! un petó.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Combinació de colors vius i de gustos ben suaus!! El resultat unes torradetes delicioses! Ptons!!

      Elimina
  8. ... tens raó Anna, aquestes torradetes són d'aquelles receptes que t'atrauen a primera vista i saps del tot cert que tard o d'hora la faras i que la repetiras...a mi em va passar el mateix... i després saps que és del mateix F. Adrià de quan era molt jovenet i gens conegut.. i així s'enten ... i encara que no portin ceba segur que són delicioses.....!!
    Gràcies per participar
    Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs ben cert que l'origen és d'en Ferran Adrià i que això ja ho diu tot! ;) també és ben cert que formaran part del repertori d'aperitius que normalment repeteixo :) gràcies!!

      Elimina
  9. Quina combinació més saludable i deliciosa! I la base amb llesques de pa cruixent....quina gana! Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si que ho és de bona! I passa molt i molt bé! ;)

      Elimina
  10. Senzill i boníssim!! una abraçada!
    http://aracuina.blogspot.com.es/

    ResponElimina
    Respostes
    1. Realment a vegades coses tan senzilles i alhora tan bones i saludables! Gràcies!!

      Elimina