11 de gen. 2015

COCA DE TREMPÓ

Aquests dies he vist molts de blogs que estrenàveu els vostres regals de Reis a la cuina :), i m'ha fet pensar que els que tenim aquesta afició a la cuina doncs ens fan ben feliços quan ens porten "joguines" noves per estrenar a la cuina i els nostres familiars/amics ho saben!!

La primera estrena que he fet d'aquests Reis és el nou llibre d'en Xavier Barriga, "Coques", un llibre ple de receptes de coques dolces i salades i que només de fer-hi un cop d'ull per sobre ja fa venir salivera!! També he estrenat un aguanta llibres especial de cuina :), que m'ha anat molt i molt bé.

La recepta escollida ha estat aquesta coca de trempó, una coca de verdures molt fàcil de fer i molt bona! A poc a poc ja us aniré mostrant el repertori de receptes d'aquest llibre perquè n'hi ha moltíssimes que m'agraden!!



INGREDIENTS:

    - 500g de farina panificable
    - 10g de sal
    - 75ml d'oli d'oliva verge extra
    - 275ml d'aigua freda
    - 5g de llevat fresc
    - Verdures i hortalisses: ceba, pebrot vermell, pebrot verd, tomata, xampinyons, etc.
    - Salsitxes (opcional)
    - Oli d'oliva, sal i pebre negre

Es barregen tots els ingredients per formar la massa: la farina, la sal, l'oli d'oliva i el llevat dissolt amb l'aigua. Es pot fer tant amb un robot de cuina com a mà. 

Un cop tenim la massa ben compacta, es deixa reposar 10 minuts i ho tornem a pastar fins a obtenir una massa fina i elàstica. Es deixa reposar 15-20 minuts més i a continuació, amb l'ajuda d'un corró, estendrem la massa fins a formar una làmina fina de la mida de la safata del forn que utilitzarem. 

Col·locarem la massa sobre la safata de fon, coberta amb paper. 

Posarem a escalfar el forn a 190ºC.

Mentre la massa reposa els 15-20 minuts anteriors, aprofitem per preparar el farcit de la coca: tallarem la ceba a juliana, els pebrots i la tomata a talls petits i els xampinyons laminats. Ho col·loquem tot en un bol i ho amanim amb un bon raig oli d'oliva, sal i pebre negre. Ho barregem bé.

Amb la massa ja estirada sobre la safata de forn, hi escampem totes les verdures per sobre i si us hi agrada, també talls petits de salsitxa. 

Ja ho podeu enfornar durant 20-25 minuts i abans de menjar, deixar refredar una mica! La combinació del pa acabat de fer i de les verdures al seu punt és deliciosa!!



Bon profit!!!

2 comentaris:

  1. Una bona estrena d'un gran regal!!! Ah!!! I m'encanta el faristol!!!
    Petonets, Anna!!
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, sempre fa il·lusió la primera recepta d'un llibre... almenys a mi ;) ja tinc ganes de provar-ne d'altres!! Ptons!!

      Elimina