31 d’ag. 2014

CARPACCIO DE TOMATA

Un plat ben simple i a l'hora tan deliciós...

Si sou dels que us agrada la tomata i que disfruteu menjant simplement un plat de tomata ben amanida, doncs sou dels meus :) per tant, no cal dir-vos que estem a la millor època per menjar les tomates tan bones que ens ofereixen les nostres terres.

I tot i ser feliç amb una bona tomata amanida, també m'agrada anar buscant variants, i no és una tasca gaire difícil!

Aquest carpaccio és ben fàcil de preparar i resulta un sopar o un entrant ben fresquet i ben de temporada!



INGREDIENTS (per un plat):

    - 1-2 tomates al punt que us agradin (a mi m'agraden madures)
    - 1 llauna d'anxoves
    - encenalls de parmesà
    - Vinagreta: oli d'oliva, vinagre, sal i pebre (la sal us la podeu estalviar perquè ja tenim les anxoves i el parmesà que són salats)


Tallem les tomates a làmines ben fines, es pot fer amb un ganivet o si teniu una màquina de tallar embotit, millor. Disposem les làmines en un plat ben escampades.

Preparem la vinagreta barrejant l'oli, el vinagre, la sal i el pebre i hi afegim les anxoves trossejades. Ho barregem bé i ja podrem amanir la tomata amb la vinagreta d'anxoves. 

Per sobre hi escamparem els encenalls de parmesà. Ho deixem reposar una mica a la nevera i ja estarà llest per menjar!!



TARDA DE GALETES!!

L'altre dia vam tenir una tarda ben entretinguda a fer galetes amb la meva neboda! 

La recepta que vam seguir és la que ja he fet altres vegades (recepta de galetes de mantega), i no falla mai: queden unes galetes delicioses!

Aquí us faig un resum fotogràfic de la tarda de galetes: primer vam preparar la massa i mentre la deixàvem reposar a la nevera, va venir la feina més difícil, la de triar els motlles per fer les galetes :).


Un cop feta la tria, ja vam continuar amb les galetes: fent les formes escollides i posant-les al forn. I després, a decorar-les!


Finalment tocava el millor de tot... menjar-les!!!

25 d’ag. 2014

COCA DE VERDURES

Un plat ben fàcil de fer i que es pot adapatar al gust de cadascú i amb el que tingueu en el rebost/nevera. 


INGREDIENTS:
    - 1 albergínia
    - 1 carbassó
    - 1 pebrot vermell
    - Xampinyons
    - Formatges (Brie i Mozzarella)
    - 1 làmina de pasta de full
    - Oli d'oliva, sal i herbes.
 
Primer de tot tallarem l'albergínia i el carbassó a rodanxes, no massa primes, i les courem a la planxa, que quedin fetes al vostre gust. Les deixarem reposar sobre paper de cuina. 

Posem a escalfar el forn, dalt i baix, a 180ºC. Mentre s'escalfa el forn, prepararem la coca.

Estendrem la massa de full sobre el seu propi paper de forn i l'estirarem. Com a base, vaig posar una capa de formatge ratllat de Mozzarella, tot seguit s'hi reparteix l'albergínia, i a sobre el carbassó. Hi escampem els xampinyons i també rodanxes del pebrot vermell. Per acabar, repartir talls de formatge Brie per sobre. 

Un últim toc d'herbes (si us agraden) i ja es pot enfornar durant 15-20 minuts aproximadament.


Boníssim, tan fred com una mica tebi. Bon profit!!

14 d’ag. 2014

BACALLÀ FUMAT AMB SALSA DE TOMATA

Només puc dir que deliciós!!


INGREDIENTS:

    - Bacallà fumat (jo el compro al supermercat Bonpreu i sol portar herbes).
    - 2 tomates madures
    - Vinagre de xerès
    - Oli d'oliva, sal i pebre.

Escaldem les tomates el temps just per poder-les pelar bé. Un cop pelades les tomates, les ratllem de manera que quedi ben xafada i amb poca grana. Amanim la tomata amb unes gotes de vinagre de xerès i oli d'oliva, ho barregem i ho salpebrem al gust. Ho deixem refredar.

Per presentar en el plat, posarem una capa de la salsa de tomata i escamparem les làmines de bacallà fumat per sobre. Hi posem un raig d'oli d'oliva i ja estarà llest per assaborir!!!

12 d’ag. 2014

PA DE PESSIC DE TARONJA - PASTÍS D'ANIVERSARI

L'altre dia va ser l'aniversari del meu nebot i com a tieta i padrina de l'Oriol, tenia ganes de fer alguna cosa que a un nen de 2 anys li agradés... em sembla que una mica ho vaig aconseguir, almenys pel que fa a les galetes!!! :))


La base va ser un pa de pessic de taronja. La recepta és molt senzilla i el resultat boníssim!

INGREDIENTS PA DE PESSIC DE TARONJA (per un motlle de 26cm vaig doblar totes les quantitats següents):

    - 3 ous
    - 200g de sucre
    - 130g de farina de rebosteria
    - 1/2 got de suc de taronja
    - 1 sobre de Royal

Primer de tot batem els ous i el sucre, hi afegim el suc de taronja i tot seguit hi anem afegint la farina i el llevat a poc a poc i ho anem barrejant bé fins a obtenir una mescla ben barrejada. 

Mentrestant, haurem posat a escalfar el forn a 180ºC amb el foc de baix, i també untarem el motlle. Abocarem la barreja en el motlle i ho posarem a coure durant 30 minuts amb el foc de baix, i després ho deixem acabar de fer 10 minuts més amb el foc de baix i de dalt. 

Comprovem amb l'escuradents que estigui cuit del tot i el deixem refredar (això pel motlle de 26cm, si ho feu amb un motlle més petit i les quantitats de dalt, doncs amb mitja horeta segur que ja està). 




Aquest pa de pessic me'l va passar una persona que és intolerant a la lactosa, així que aquest pa de pessic va molt bé en aquests casos!!!

Pel que fa a les galetes, vaig seguir la recepta que ja tinc publicada en el bloc (galetes de mantega), només que canviant les formes per les de transports.  



Són ben entretingudes de fer però el resultat val la pena!! I per enganxar-les en el pastís, vaig utilitzar el mateix sucre de pintar les galetes. 

5 d’ag. 2014

ULLERES I LLACETS DE PASTA DE FULL

Ufff! Tinc el bloc ben abandonat, i això que no faig vacances!! :) Però intentaré tornar-me a enganxar que això no pot pas ser.

Per començar us proposo aquestes ulleres i llacets de pasta de full que vaig fer la setmana passada per celebrar Santa Anna. Són unes postres molt fàcils de fer i solen agradar a tothom, i tot acompanyant el cafè casi que es mengen soles!!!


INGREDIENTS:

    - 2 làmines de pasta de full
    - Sucre

Per poder treballar bé la massa, aquesta ha de ser ben freda. Així que millor no treure-la de la nevera fins abans d'utilitzar-la. 

ULLERES DE PASTA DE FULL
 
Estenem la massa sobre el marbre i l'apartem un moment del mateix paper  que l'embolcalla (jo normalment el reutilitzo per coure al forn). Amb el paper de forn ben obert a sobre el marbre, hi escampem generosament cullerades de sucre. A sobre, hi tornem a col·locar la massa de full i, amb l'ajuda d'un corró, l'aplanarem i ajudarem que el sucre de sota hi quedi ben impregnat. Per sobre de la massa, hi tornarem a escampar generosament bastant de sucre. 
Llavors, mentalment o amb una petita marca, marcarem el centre de la massa i tot seguit enrotllarem els dos costats fins al punt centre, tipus pergamí de dues fulles. Finalment només faltarà anar tallant les ulleres amb el gruix que més us agradi. Al anar-les tallant, les aneu col·locant sobre la safata de forn, coberta amb paper, i aprofiteu per anar-les posant maques perquè a vegades es xafen una mica amb el tall. 
Les empolsineu novament de sucre i ja es podran enfornar, amb el forn prèviament escalfat a 180ºC, durant 10-15 minuts. 
Les deixeu refredar sobre una reixeta.

LLACETS DE PASTA DE FULL

Pels llacets, procedirem igual que amb les ulleres: escampar sucre sobre el paper, hi estendrem la massa i amb l'ajuda del corró farem que s'hi enganxi el sucre;  per sobre també hi escamparem el sucre.
Amb la massa ben estirada, en farem tires d'1 cm de gruix. Per fer els llacets, unirem dues tires, aixafant perquè les dues tires s'enganxin entre elles, i del llarg en farem dos talls, de manera que d'una tira ens sortiran tres llacets. Cada tira l'enrosquem sobre si mateixa i les anirem col·locant sobre la safata de forn. 
Les empolsineu novament de sucre i ja es podran enfornar, amb el forn prèviament escalfat a 180ºC, durant 10-15 minuts. 
Les deixeu refredar sobre una reixeta.

Són d'aquelles receptes que costen més d'explicar que de fer :). Amb dues làmines surt una safata com aquesta.