16 de juny 2014

TIRAMISÚ

He aprofitat arribar a les 50.000 visites per preparar un dels postres que més m'agraden, per no dir casi que el que més... el TIRAMISÚ!!!! 

Algú pot pensar que s'aprofita qualsevol excusa per celebrar alguna cosa, però per mi arribar a aquesta quantitat de visites no és qualsevol cosa, sinó tot un repte de saber que gent diversa va visitant el meu bloc diàriament, uns de pas i altres que si queden, i que mostren un interès pel que explico a cada entrada. M'anima a continuar, no a la cuina que això per suposat que ho faré, sinó amb el dia a dia del bloc i presentant les meves petites  aportacions de la cuina que ens acompanya cada dia.




En fi, aquí va la recepta! 

INGREDIENTS (per una safata gran):

    - 4 ous
    - 650g de mascarpone
    - Un paquet de melindros durs (Bella Easo o els del Mercadona)
    - 100g de sucre
    - Cacao en pols amarg
    - Licor Amaretto
    - Cafè (amb càpsules, unes 6-7)

Primer de tot traurem el mascarpone de la nevera perquè comenci a agafar temperatura ambient.

En un bol, hi posem els rovells de l'ou amb el sucre i ho barregem amb el batedor fins que quedi una espuma blanquinosa. S'ha de veure que el sucre s'ha desfet, i fins que hagi crescut una mica el volum de la barreja i quedi una barreja suau. Les clares, a part, es baten fins aconseguir a punt de neu.

En el bol a on hi tenim els rovells i el sucre, hi afegim el mascarpone i ho barregem. Tot seguit hi afegim les clares muntades i es barreja amb suavitat. Es reserva a la nevera una estoneta.

Mentrestant anirem preparant el cafè i el col·locarem en un plat fondo. Ho ensucrem, sobretot comprovar que estigui al punt, i hi afegirem unes gotes del licor. 

Preparem la safata a on muntarem el tiramisú. Agafem els melindros i els anem sucant, d'un a un i volta i volta perquè sinó es trenquen, i fem una primera cap de melindros. Ho cobrim amb una capa de la crema preparada i tornem a fer capa de melindros i crema fins a omplir la safata. Finalment, amb un colador petit, s'escampa el cacao en pols per tot el tiramisú. 

Ho deixarem reposar unes quantes hores a la nevera, millor d'un dia per l'altre, i ja podeu disfrutar del tiramisú!!!



Aquesta recepta me la va passar la meva germana i des de que la vam descobrir, que sempre repetim!!
Si el prepareu per l'endemà, el cacau en podeu posar una miqueta per tal que agafi el gust i en el moment de servir acabar de posar la resta, perquè sinó queda humit. 
Hi ha l'opció de fer la meitat d'aquestes quantitats i dóna per fer una safata més petita, depèn de la golafreria que tingueu :).

Bon profit i gràcies!!!!!!
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada