10 de juny 2014

PASTÍS DE VERDURES

Aquest pastís és una opció molt bona per menjar verdures de forma freda ara que ja tenim la caloreta aquí! També és pràctic per portar a la platja o de pic-nic. És uns mica entretingut de fer però un cop fet... el resultat recompensa!


INGREDIENTS (per un motlle d'uns 20-25cm):

    - 2 patates mitjanes
    - 2 albergínies
    - 2 carbassons
    - 2 ous
    - 100ml de nata
    - 2-3 cullerades de salsa de tomata
    - Oli, sal, pebre i nou moscada


Es renten les albergínies i es tallen a rodanxes. Col·loquem les rodanxes en un colador, les salem, i les deixem
reposar una mitjoreta  per tal que perdin l'amargor. 

Mentrestant, pelarem i tallarem a làmines les patates. Les posarem a coure en oli abundant i calent. Quan comencin a agafar color, les retirem i les deixem escórrer sobre paper absorbent (de cuina). 

En una planxa, hi courem els carbassons també tallats a rodanxes i els deixarem reposar també sobre paper absorbent. Tot seguit hi courem les rodanxes d'albergínia, assecades abans amb paper del líquid que han extret. També ho reservem sobre paper absorbent. 

Posarem a escalfar el forn a 180ºC.

Folrarem el motlle amb paper de forn i començarem a muntar el pastís: primer col·locarem un parell de capes de patates, mirant que quedi tota la base coberta i que entre les patates quedin pocs espais; després hi afegirem les rodanxes d'albergínia i finalment afegirem les rodanxes de carbassó. Amb aquestes quantitats en principi us ha de quedar tot el motlle ple. 

En un bol barregem els ous, la nata i la salsa de tomata. Ho salpebrem i hi afegim un pols de nou moscada. Aboquem aquesta barreja en el motlle a on tenim les capes de les verdures, movent el motlle per tal que la barreja ompli tots els forats.

Ho posarem a coure entre 30-40 minuts, depenen del forn i ho comprovarem amb un escuradents. 

Ho deixarem refredar i millor menjar d'un dia per l'altre.



3 comentaris:

  1. Quina bona idea! me l'apunto! Un petó!

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  2. M'apunto la recepta d'aquest pastís, perquè a més de la pinta bona que fa m'anirà genial per gastar tot lo de l'hort!! un petó!

    ResponElimina
  3. Realment és una molt bona opció per aquesta temporada que ja es comença a tenir verdures de l'hort i amb aquestes primeres calors!! és boníssim!!

    ResponElimina