26 de set. 2013

COCA DE RECAPTE

Feia temps que volia fer aquesta coca i avui he trobat que era un bon moment per fer-la i així aprofito per celebrar les 20.000 visites!!! 
Us haig de dir que veure com el comptador de visites va augmentant cada dia fa molta il·lusió i motiva a anar provant coses noves per aprendre i poder ensenyar-vos!!


INGREDIENTS:

    - 400g de farina fluixa (normal)
    - 25g de llevat fresc
    - 200ml d'aigua tèbia
    - 50ml d'oli d'oliva
    - 2 cullerades de sal
   - Sofregit de tomata, escalivada de pebrot, albergínia i ceba (podeu posar el que més us agradi).

Primer de tot prepararem l'escalivada: posarem els pebrots i les albergínies untats amb oli en una safata i ho courem al forn durant 20-30 minuts, vigilant i anar-ho girant perquè es vagi fent per tots els costats. Ho deixarem refredar, els pelarem i ho reservem. 

Per preparar la massa, col·locarem la farina en un bol i afegirem la resta d'ingredients: el llevat dissolt en l'aigua, l'oli d'oliva i la sal. Ho amassarem tot durant uns 10 minuts fins a formar una massa que no s'enganxi en el bol (o en el marbre) i després ho deixarem llevar una mitja horeta, sempre dins el bol i tapat amb un drap.
Passat aquest temps, estendrem la massa en el marbre ben estirada (jo he dividit la massa en dues perquè volia provar amb ingredients diferents). Un cop tenim la massa ben estirada i ben fineta, ja podem col·locar-hi els ingredients. En una hi he col·locat el pebrot i l'albergínia escalivada, i a l'altre l'he untat amb la tomata sofregida i a sobre hi he posat una mica de ceba i una mica de pebrot. 
Ho enfornem a 200ºC, amb el forn prèviament escalfat, durant 20-30 minuts aproximadament, ho regarem amb un bon raig d'oli d'oliva i ho deixarem refredar abans de menjar.
Bon profit!!!



PD: volia fer un petit comentari d'aquesta recepta després d'haver-la provat tant el mateix dia d'haver-la cuinat com l'endemà, que seria la gràcia de la coca de recapte.
El mateix dia de cuinar-la la vaig trobar bona bona i cruixent, però l'endemà ja no era el mateix... molta massa i gens cruixent, més aviat fluixa. Per això recomano que si la proveu, és molt important aplanar bé la massa  abans d'enfornar-la perquè quan es cou puja bastant i després fa que el gruix de pa sigui considerable, i les coques de recapte han de quedar finetes i cruixents. 
Sempre a bé aprendre dels errors!

2 comentaris:

  1. F'elicitats per les 20.000 visites.
    M'encanten les coques de recapte. Gracies per la recepta.
    Conxita

    ResponElimina