17 de des. 2012

VASETS DE CREMA D'ESPÀRRECS


INGREDIENTS:

    - 1 manat d'espàrrecs verds
    - 1 pot d'espàrrecs blancs
    - 1 ceba petita 
    - Aigua o brou de verdures 
    - Nata líquida
    - Oli d'oliva, sal i pebre
    - Tiges de cibulet
    - Encenalls de pernil 

Escalfem un raig d'oli en una cassola petita i hi sofregim la ceba tallada a trossos ben petits. Mentrestant tallem els espàrrecs verds en trossos i eliminen la part més dura. Amb la ceba enrossida, hi afegim els trossos d'espàrrecs verds i ho saltegem una mica i després ho cobrim amb aigua o amb brou de verdures i ho deixem coure durant uns 10 minuts a foc mig.  Ho salpebrem, ho triturem i ho reservem. Si ens queda molt espès hi podem afegir una mica més d'aigua.
A part, també triturem els espàrrecs blancs amb una mica d'aigua de la seva pròpia conserva i amb la nata líquida. Ho salpebrem i també ho reservem. 
Per muntar els vasets, aboquem primer la crema d'espàrrecs verds i després, a poc a poc, la crema d'espàrrecs blancs. Ho decorem amb unes tiges de cibulet i amb encenalls de pernil. 

Extret de les classes del Mercat de Salt amb la Mª Lluïsa Torrent i la Carme Vilaró. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada