15 d’ag. 2012

PASTÍS DE XOCOLATA

L'altre dia va ser el meu aniversari i vaig decidir preparar aquest pa de pessic amb xocolata. El resultat va ser prou bo!


INGREDIENTS:

PA DE PESSIC:
    - 1 tassa gran de sucre
    - 1 tassa gran de farina
    - 4 ous
    - 1/2 tassa d'oli de gira-sol
    - 1 sobre Royal

FARCIT DE XOCOLATA:
    - 150g de xocolata per desfer (xocolata a la tassa de Valor)
    - 0,5L de llet

COBERTURA DE XOCOLATA:
    - 150g de xocolata Nestlé Postres  
    - 75g de mantega

Separem les clares dels rovells i batem les clares a punt de neu. Reservem a part. Batem els rovells i hi afegim el sucre, la farina tamisada, el sobre Royal i l'oli, tot barrejant bé abans d'afegir cada ingredient. Per últim, hi aboquem les clares i ho barregem lentament per no desmuntar-les. Omplim un motlle rodó amb la barreja (si el motlle no és de silicona cal untar-lo amb mantega per evitar que el pa de pessic s'enganxi al treure'l) i ho deixem coure al forn a 180ºC, prèviament escalfat, durant 25-30 minuts (comprovem amb l'escuradents). Deixem refredar el pa de pessic.
Per preparar la xocolata desfeta pel farciment, posarem a escalfar la llet i a mesura que es va escalfant anem afegint la xocolata trossejada i anem remenant perquè no s'enganxi i es vagi desfent. Un cop la llet arrenqui el bull, continuem barrejant durant uns 5-10 minuts per acabar d'espessir la xocolata i la deixem reposar. 
La cobertura la prepararem desfent la xocolata al bany maria juntament amb la mantega.  
Amb els dos tipus de xocolata preparats i amb el pa de pessic tebi, ja podem preparar el pastís. Obrirem el pa de pessic per la meitat i remullarem les dues cares amb una mica de llet, per esponjar-lo. Després, amb una espàtula, es reparteix la xocolata desfeta per tota la base, amb el gruix que més us agradi. Tornem a col·locar l'altre part del pastís a sobre i repartim la xocolata de cobertura per sobre i amb una espàtula la repartim i fem que quedi tot el pastís cobert. Per decorar vaig posar ametlla laminada per tot el voltant. 


1 comentari: